Celebrity News

Bolest Jelene Đoković se više ne može sakriti: Ovo nije šala, moj život NIKAD NEĆE BITI ISTI

Zdravlje Jelene Đoković bilo je pod velikim znakom pitanja

Bolest Jelene Đoković se više ne može sakriti: Ovo nije šala, moj život NIKAD NEĆE BITI ISTI

Supruga najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića vrlo često deli svoja iskustva i razmišljanja sa širokim auditorijumom koji je prati na društvenim mrežama, a zdravlje Jelene Đoković bila je jedna od tema na koju je takođe bez ustezanja govorila za medije.

Jelena neretko sa svojim pratiocima načinje pipljive teme kao što su roditeljstvo i ostali problemi sa kojima se mnogi susreću svakodnevno, ali ne ostaje dužna ni kada su u pitanju njena iskustva te je iskreno govorila i o anksioznosti sa kojom je imala prilike da se suoči. 

Pročitajte: Pobedite jesenji bluz - Kako da pomognete sebi i zaštitite se od anksioznosti

 

 

- Ponekad sam se osećala preopterećeno što je mnogo uticalo na moje rezultate i otvorenost za nova iskustva, učenje i prijateljstva. Anksioznost i stres nisu šala - jasna je poruka Jelene Đoković koja se pridružila ekipi stručnjaka zaduženoj za ovaj i te kako bitan i sve češći problem posebno kod mlađih generacija.

- Bila sam anksiozna, to me uništilo, moju sliku o sebi. Mislila sam da sma superžena, da mogu odgovoriti na sve potrebe svog muža i dece, a onda sam morala da se suočim sa strahovima. I sreća je što se to dogodilo jer sam se probudila i shvatila da moram da se posvetim sebi - rekla je Jelena jednom prilikom za naš magazin i priznala kako ju je sve ovo dovelo u situaciju da se nadmeće sa svojim suprugom:

- Biće hrabro od mene što ovo kažem pred milionima, ali pokušavala sam da se takmičim s Noletom. Mislila sam da ne dobijam dovoljno priznanja koje zaslužujem, a da se moj rad ne vidi jer se sve odvija u pozadini. Sve što sam radila bilo je nevidljivo. Žene nemaju prostora da progovore, da se pokažu i postoji stereotip o ženama sportista, kako treba da izgledaju i da se ponašaju. Nekada me je bolelo što sam prepoznata samo kao njegova žena, sad to nosim s ponosom.

Pročitajte: Suza u oku Novaka Đokovića! Supruga Jelena i majka Dijana udruženim snagama dirnule šampiona! Domaća javnost na nogama (FOTO)

 

 

Ova posvećena mama i supruga kojoj mnogi zavide na bajkovitom životu nije se libila da pokaže i drugu stranu medalje te je istakla da odgajanje dece nije nimalo lak posao, ali da joj je majčinstvo potpuno promenilo život, kao i nju samu:

- Bila sam fokusirana na Noleta i njegove potrebe. Onda usledi period frustracije, kada shvatite da vaše potrebe nisu ispunjene. Nisam mogla da usmerim frustracija na njega, jer nije on kriv za to, kriva sam ja i to je bio moj izbor, da mu se posvetim. Onda je došao Stefan koji me je potpuno prodrmao i zahvaljujući njemu shvatila sam da moram da povedem računa o sebi, jer da bih bila dobra mama, moram da budem dobro - bila je iskrena Jelena.

Pročitajte: Guru Novaka Đokovića pomogao je Nataši Bekvalac kada joj je bilo najpotrebnije, večno će mu biti zahvalna

 

 

- Svu snagu sam uložila u odganjanje njih dvoje. Posvećena sam mališanima i dajem im se u potpunosti. I Nole mi je kao dete, traži mnogo pažnje. Imam pune ruke posla, mislim da mi više ne treba. Razumem Novaka, propustio je mnogo u odrastanju dece i pretpostavljam da će hteti još jedno kad završi karijeru. Neću reći 'ne', ako nam to život donese, ali reći ću da bi moj izbor bio 'ne'.

Podsećanja radi, Novak i Jelena Đoković svoju ljubav neguju od srednjoškolskih dana, a teniser je nebrojeno puta istakao da je Jelena njegova srodna duša kojoj složićete se nije bilo lako da ga prati kroz sve životne borbe.

Komentari (0)

Loading