Celebrity News

Preminuo je godinu dana od rođenja ćerke: Zgodni lekar, evo ko je bio muž Mire Bobić Mojsilović

Muž Mirjane Bobić Mojsilović bio je najveća ljubav književnice

Preminuo je godinu dana od rođenja ćerke: Zgodni lekar, evo ko je bio muž Mire Bobić Mojsilović

Iznenada u trideset sedmoj godini života muž Mirjane Bobić Mojsilović preminuo je i talentovanu književnicu ostavio sa malim detetom. Mirina ćerka Mila tada imala je svega godinu dana, a uprkos velikom bolu nekadašnja novinarka, upravo zbog mezimice, smogla je snage da nastavi dalje.

Pročitajte: Dečka Mirjane Bobić Mojsilović SVI ZNATE! Književnica priznala, kaže da je bila ljubav na prvi pogled

Mirko Tabašević

 

Fokusirala se najpre na posao, kako bi skrenula misli, a potom sebi i ćerki donela hranu na sto. Sama je bila krojač sopstvene sreće na šta je danas posebno ponosna. 

- Imala sam dva izbora da odem kod mame u krilo i nastavim da plačem i drugo da uzmem život u sopstvene ruke i radila sam to kako sam znala i umela, da li je uvek bilo dobro sigurno nije, da li sam bila spektakularna nisam. Bavila sam se novinarstvom, a kada mi se učinilo da više nemam šta da kažem i da gotovo svaki moj pasus prelazi u literaturu otišla sam iz tog sveta i počela da pišem knjige. Sećam se da sam ih prodavala po Knez Mihajiovoj. Stavim Milu u Reno 4 da nam kola ne odnesu panduri i onda idem od knjižare do knjižare. Keš je tada bio i onda sve po deset, dvadeset dinara samo joj ubacim kroz onaj mali leptirić na autu i kažem: "Milence broj". Vraćale smo tako naše dugove i živele od toga - prisetila se jednog od najtežih perioda u životu književnica, koja je nakon smrti supruga odlučila da se nikada više ne uda.

Pročitajte: Mirjana Bobić Mojsilović udala ćerku jedinicu: Drugi najlepši dan u mom životu... (foto)

siniša trifunović weddings

 

Muž Mirjane Bobić Mojsilović, doktor Ljubomir Buca Mojsilović bio je najveća ljubav spisateljice i bilo ko drugi nije se mogao u tom pogledu naći na njegovom mestu. Delimično za novu udaju Mira se nije odlučila zbog ćerke, koja likom mnogo podseća na oca, a karakterom na majku.

- Bilo je ljubavi u mom životu, strasti i ludila i svega, ali očigledno nikada nisam htela da se udam. Svesno sam birala muškarce s kojima nisam mogla da ostvarim tu vrstu veze, da ne bih ugrozila svoju ćerku. Za dete je ta situacija uvek potresna i ono je uvek oštećeno - izjavila je.

Komentari (0)

Loading