Celebrity News

Kako su mladi i MRŠAVI: Pogledajte jedine sačuvane fotografije sa venčanja Katarine i Aleksandra Karađorđevića, njen izgled će vas šokirati

Venčanje Aleksandra i Katarine Karađorđević dogodilo se davne 1985. godine

Kako su mladi i MRŠAVI: Pogledajte jedine sačuvane fotografije sa venčanja Katarine i Aleksandra Karađorđevića, njen izgled će vas šokirati

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina ove godine obeležiće 38. godina braka. Skoro četiri decenije prošlo je otkako su rekli sudbonosno "da", a kako je izgledalo venčanje Aleksandra i Katarine Karađorđević malo ko je imao prilike da vidi budući da je i fotografija sa istog veoma malo dostupno u javnosti. Kada su se upoznali u Vašingtonu 1984. godine, princ je znao da je Katarina žena pored koje želi da provede ceo život. Simpatije su bile obostrane, a ubrzo posle prvog susreta odlučili su da ozvaniče svoju vezu,a nedugo zatim stali su pred oltar.

Venčanje Aleksandra i Katarine Karađorđević organizovano je 1985. godine u Londonu, kum je bio grčki kralj Konstantin, a stari svat kraljević Tomislav, rođeni stric princa Aleksandra.

Pročitajte: Da li je moguće?! Karađorđevići stigli na krunisanje svog rođaka Čarlsa, glumica Kalina Kovačević ih žestoko isprozivala (FOTO)

Privatna arhiva

 

Zahvaljujući retkim fotografijama koje su dospele u javnost imali smo prilike da vidimo kako su mladenci izgledali na ovaj poseban dan. Princ je nosio tamno odelo sa roze ružom u reveru, dok je mlada imala belu prozirnu haljinu i bisere oko vrata. Svadbena torta, na kojoj su zajedno isekli prvo parče, bila je visoka četiri sprata, dok je ambijent bio ispunjen predivnim cvetnim aranžmanima.

Pročitajte: Nažalost nije zbog dijete - Katarina Karađorđević konačno u javnosti sa 20 kilograma manje! Drastično smršala, evo kako sada izgleda (FOTO)

Privatna arhiva

 

Par je jedno vreme živelo u Vašingtonu, posle u Londonu, a od jula 2001. godine žive u beogradskom Kraljevskom Dvoru, domu koji je sagradio Prestolonaslednikov deda Kralj Aleksandar I.

- Verujem u sudbinu. Verujem da mi je Bog podario poklon - mog supruga, Aleksandra. Imati ovakav poklon je dragoceno. Imati supruga sa kojim ćete se slagati i provesti životni vek. to je veoma dragoceno i veoma važno. Kada stupite u bračnu zajednicu potrebno je da date svoj doprinos, da upotpunjujete svog partnera. Mnogi prave grešku nastojeći da promene ono što imaju, umesto da ga usavršavaju - izjavila je princeza Katarina pre nekoliko godina.

Pročitajte: Izgled Katarine Karađorđević zabrinuo sve - Više ne izgleda ovako, najnovije fotografije pokazuju koliko je smršala

Privatna arhiva

 

Uzajamno poštovanje i poverenje, kao i zajednički napori da kroz različite humanitarne aktivnosti pomognu ljudima u Srbiji, učvrstili su njihovu ljubav. Kao najveću vrednost u njihovom braku princ Aleksandar i princeza Katarina ističu ljubav i uzajamno poštovanje, naglašavajući da uživaju da provode vreme i rade zajedno, a svojim najvećim bračnim dostignućima smatraju zajedničko podizanje dece i povratak u otadžbinu, kao i činjenicu da je njihova ljubav danas jednako jaka kao što je bila i na početku veze.

Inače, princeza iz prethodnog braka ima dvoje dece, Dejvida i Alison, dok je princ Aleksandar otac tri sina - Petra, Filipa i Aleksandra koje je dobio sa španskom princezom Marijom da Glorijom od Orleana i Braganse.

Komentari (1)

Loading