Celebrity News

Jedine fotografije supruge Miodraga Petrovića Čkalje! Dragica je bila ljubav njegovog života, a verio ju je prstenom od 50 dinara (FOTO)

Supruga Miodraga Petrovića Čkalje pre udaje imala je karijeru

Jedine fotografije supruge Miodraga Petrovića Čkalje! Dragica je bila ljubav njegovog života, a verio ju je prstenom od 50 dinara (FOTO)

Malo ko zna da je supruga Miodraga Petrovića Čkalje takođe radila u javnom sektoru. Naime, Dragica Petrović bila je radio novinar, spiker i to dugi niz godina sve dok nije odlučila da se uda za glumca.

Karijeru je napustila ne na njegovu molbu, već zbog sebe jer je nakon rođenja sina Čedomir shvatila da joj prija da vodi domaćinstvo.

Pročitajte: Ovako danas izgleda Čkaljina unuka - Jovanin život obeležila je veza sa glumcem koji se lečio od heroina FOTO

Nikada nije zažalila što je u Čkaljnoj senci niti je on ikada dozvoljavao da se ona oseća zapostavljeno ili skrajnuto.

screenshot you tube

 

Stalno joj je pomagao oko kuće, kuvao i donosio bukete cveća odakle god da je dolazio. O tome kako se nosila sa suprugovom slavom i time što ona lično po pitanju svoje karijere nije mnogo uradila govorila je.

- Znam šta želite da me pitate: da li sam zadovoljna životom u senci Čkaljinog sjaja, ili tačnije, životom za druge. A radila sam nekada, vrlo davno, kao spiker na radiju. I volela svoj posao. Ostavila sam ga radi svojih najbližih - bez žaljenja i kajanja.

Pročitajte: Jedine porodične fotografije- Ovo su dani sreće Vesne Čipčić sa mužem Sašom Alačem i decom Anjom i Ivanom, prizor koji slama srce

- Sve sam investirala u tu svoju porodicu, podržavala supruga, podigla divnog sina, sada pomažem u podizanju unuka i pri tome sam imala mnogo sreće. Investicije su se vratile, vrlo sam spokojna i ni sa kim se ne bih menjala. Ne tvrdim da moj život može i treba da posluži kao 'recept', ali meni odgovara, a to je ipak najvažnije - ispričala je pre više godina Dragica, jedina i najveća ljubav slavnog komičara.

Venčali su se davne 1948. godine na proleće, u tadašnjoj zgradi Doma kulture "Božidar Adžija".

screenshot novine

 

 

Supruga Miodraga Petrovića Čkalje kasnila je na sopstveno venčanje, a prijatelji i kumovi umetnika sve vreme su se šalili na njegov račun.

- Ma nema govora, ona sigurno neće doći! U poslednjem trenutku se predomislila", rekao je Ljubiša Bačić, dok se na to nadovezao Dragutin Dobračin, Čkaljin kum: "A što i da dođe, kada ima platu četiri i po hiljadarke! A naš mladoženja svega tri.

screenshot novine

 

 

Dragica je naravno stigla, venčanje je obavljeno, a svadbeno veselje nastavljeno u krugu najbližih prijatelja u jednoj kafani. A tek tri mececa kasnije Dragica je dobila svoj verenički prsten.

Pročitajte: Život joj je pun tuge, ali izgleda kao top model - Ova lepotica je unuka Ljubiše Samardžića, oči je odaju ko joj je deda (FOTO)

- Kupio ga je za pedeset dinara kod 'Gramaga'. Nažalost, u seljakanju iz stana u stan, izgubila sam tu najdragoceniju uspomenu. U početku našeg braka stanovali smo u nameštenoj sobi u Nebojšinoj ulici. Od tada do danas selili smo se pet puta -  ispričala je za medije.

Instagram

 

 

Komentari (0)

Loading