Celebrity News

Slavni sportista Dejan Stanković ponosno ističe: Sve uspehe dugujem mojoj Ani

Slavni sportista Dejan Stanković ponosno ističe: Sve uspehe dugujem mojoj Ani

U prvoj ekskluzivnoj ispovesti otkako je postao trener fudbalskog kluba “Crvena zvezda” slavni sportista Dejan Stanković osvrće se na podršku koju je dobio od supruge Ane i njihove trojice sinova i komentariše na koji način će se porodična atmosfera izmeniti njegovim dolaskom u Beograd

Istog trena kada je pred domaćom i svetskom javnošću preuzeo funkciju trenera “Crvene zvezde” nešto je zasijalo u očima Dejana Stankovića (41). Ta jedna sekunda lako zna da promakne publici, ali baš u njoj bile su sadržane godine truda i rada koji je Deki ulagao gradeći svoje ime. Obična iskra otkrije sve i ume da saopšti mnogo više od reči koje je kasnije upotrebio, a naravno da je priznao da je ovim činom ispunio još jedan veliki životni san i na neki način zaokružio sve ono za šta se borio. U ekskluzivnoj prilici da budemo među prvima koji su s Dekijem uradili intervju nakon važnog potpisa, najviše smo se fokusirali na put kojim je stigao do ostvarenja svojih snova, a na kojem sve zasluge pripisuje supruzi Ani, s kojom ima trojicu sinova Stefana (19), Filipa (17) i Aleksandra (15). Kada govori o njima, emocije su prisutne u posve drugačijim nijansama i lakše ih je primetiti.

Ranije ove godine rekli ste da nemate nameru da budete trener bilo kog kluba, zašto ste promenili odluku?

Smatram da je nebitno šta sam pričao juče, bitno je šta ću pričati od danas pa za sutra. To što sam ranije govorio bilo je iz nekih mojih razloga. Znam šta nosi trenerski posao i kakva odricanja podrazumeva, a tu pre svega mislim na familiju. Porodica mi je na prvom mestu i znam da, kada uđete u ovakav posao, to odnosi mnogo energije, vremena, koncentracije, tu su i selidbe, nadam se što kasnije iz “Crvene zvezde” i zbog toga sam govorio da neću biti trener. Samog sebe sam ubeđivao da neću jer sam mislio da će mi biti lakše ako to izgovorim naglas, a u stvari sam duboko u sebi znao da me to očekuje pre ili kasnije.

Slavni sportista Dejan Stanković ističe da je svaka žrtva koju podnosi on i njegova porodica velika

Rekli ste da su vas Ana i sinovi ispratili sa osmehom, može li taj osmeh da bude do kraja iskren kada su svesni žrtve koju podnose?

Siguran sam da je taj osmeh stopostotno iskren i mnogo mi znači. Žrtva jeste velika, ja sam u Beogradu, a oni su u Milanu. Ana će sigurno dolaziti, a deca će me viđati kada im obaveze to budu dozvoljavale. Filip i Aleksandar idu u školu, bave se fudbalom, Stefan je krenuo u sličnom pravcu, završiće sportski menadžment. Njihove obaveze biće u velikoj meri vezane za Milano, ali trudićemo se da u svakom mogućem trenutku budemo zajedno.

Filip već igra u podmlatku “Intera”.

Tako je, igra na poziciji golmana, samo da mu Bog podari zdravlja i sreće i mislim da je na dobrom putu. Naravno, sve zavisi od toga koliko će se žrtvovati i zalagati. Koliko bude ulagao u sebe, takva će mu i karijera biti. Sa sedamnaest godina igra za reprezentaciju Srbije mlađih od 19 godina i to je veliki uspeh.

Ljubav koja traje već 18 godina: OVO je slika Dejana Stankovića i supruge kakva se RETKO VIĐA u javnosti! (foto)

Na koji način ćete u rad sa igračima uložiti svoje roditeljsko iskustvo?

Razgovarao sam s Mihom o tome, on mi je rekao: “Igrači su ti kao deca”. On ima petoro dece, ja imam trojicu sinova i svako ima svoj karakter. Moja prva obaveza biće da ih upoznam što bolje jer to će biti kao rad s mojom decom. To znači da treba da znam kakvog je ko karaktera, kako ko podnosi odgovornost, treba da znam s koje strane da im priđem. Uvek ću biti iskren s njima i ukazaću im poštovanje da bih mogao da ga dobijem. Razgovaraćemo i o njihovom privatnom životu, koji treba da bude što mirniji.

Verovatno će vam se ispovedati i o svom ljubavnom životu.

O devojkama oni uglavnom pričaju između sebe u svlačionici, ne znam šta bih im rekao. Sami su birali, neka svako nosi svoje breme (smeh).

S vašim sinovima sigurno i o tome pričate.

Naravno da vodimo i te razgovore, oni su uveliko u godinama kada su te teme aktuelne. Sva trojica imaju devojke i srećni su u svojim vezama. Ali, kao što rekoh, sami ih biraju i sami nose svoju sreću. Ana i ja smo tu da ih posavetujemo i naša vrata su im uvek otvorena.

Legenda srpskog fudbala ušao u Interovu Kuću slavnih! (foto)

Koje prednosti se kriju u tome što su odrasli u Milanu?

To biste morali njih da pitate, sigurno da nije isto živeti ovde i tamo, ali ne bih mogao da vam kažem da li je tamo bolje ili ne.

Slavni sportista Dejan Stanković  - novi trener Zvezde

Šta su vam rekli na vest da ste novi trener Zvezde?

Moji sinovi su okoreli zvezdaši, naročito najmlađi Aleksandar. On je bukvalno za severnu tribinu i mislim da ću mu ispuniti želju da neku od utakmica gleda sa severa. Sva trojica vole ovaj klub i bili su oduševljeni što ću ga voditi. Oni znaju šta kod kuće pričam o “Crvenoj zvezdi” i šta su od mene primili od zvezdaštva.

Sa Anom ste 22 godine, šta će se sada promeniti u vašem odnosu?

Neće se promeniti mnogo, i dalje ćemo biti u blizini jedno drugog. Ona je uvek bila uz mene, na svakom koraku, i zaista je tačno kada kažu da iza svakog uspešnog muškarca stoji jaka i uspešna žena. To je moja Ana. Kada su me pitali koji je potez moje karijere, svi su očekivali da ću izdvojiti neki gol ili titulu, ali ja sam rekao da je to Ana. Zahvalan sam joj na svemu, jer nije lako biti pored jednog profesionalca, nekoga ko je posvećen sportu. Herojski je iznela sve izazove koji su pred nas bili postavljeni, među njima i popularnost, s njima će se nositi do kraja života ali sigurno uspešno.

Jednom ste se prisetili da je najteži period u vašem odnosu bio tokom prve dve godine, kada ste počeli da živite u Rimu.

Tako je, to je bio period upoznavanja, počeli smo da živimo zajedno. Bilo je lako dok smo boravili u Beogradu, okruženi porodicom i prijateljima, tu smo se zabavljali nekih šest meseci. A onda smo u Rim otišli sami i bili smo “osuđeni” jedno na drugo. Ipak, na taj način smo zajedno odrastali i zaista smo postavili zdrave stubove našeg života. Preponosan sam na nju jer dok sam ja često bio odsutan, ona je sama odgajila naša tri anđela baš onako kako treba.

Čemu se najviše radujete sada kad ste u Beogradu?

Najviše se radujem radu, ali i tome što sam se vratio u svoj rodni grad. Viđaću češće roditelje i brata, kao i mnoge prijatelje. Ipak, najviše se radujem svemu onome što ću moći da pružim “Crvenoj zvezdi”.

Da li se plašite?

Uvek ima straha, bilo ga je i dok sam igrao fudbal. Kad god bih neku utakmicu odigrao bez straha, znao bih da nešto nisam uradio kako treba. Kombinacija straha, emocija i adrenalina, to je moja hemija koja me je vodila da dajem sve od sebe.

Šta vam je rekao Siniša Mihajlović?

Sa Sinišom imam specijalan odnos, on je moj mentor, moj kum, moj brat, moj ćale, krstio je moju decu. Imao sam priliku da ga vidim u Beogradu, mnogo smo pričali, imam njegovu ogromnu podršku ali i ozbiljne savete. Osećam odgovornost da ga ne razočaram.

Da li se vaš odnos promenio otkako ga je zadesio veliki zdravstveni problem?

Naš odnos je uvek bio i ostao isti, a ništa neće uspeti da ga promeni. Siniša je jedan ratnik i to iznova dokazuje.

Uvek su vas opisivali kao skromnog čoveka, da li će nova funkcija uspeti da vas promeni na bilo koji način?

Uvek sam bio skroman i to ću i ostati, prirodno sam takav. Imam harizmu, skroman sam, dostupan, realan u životu, nisam pesimista, verujem u sebe, u svoj rad, jer ko radi na kraju mu se isplati.

Dejan Stanković - Sprema za pobede

Dejan ne krije da oseća veliku odgovornost prema funkciji koju je preuzeo.

– Odrastao sam u “Zvezdi”, znam šta stoji iza njenog grba, znam šta znači biti u tom klubu. DNK “Crvene zvezde” je prepoznatljiv i u njemu je samo pobeda. Drago mi je što ću raditi s mladim ljudima željnim dokazivanja, oni će biti moji vojnici, moji lavovi, u njih uopšte ne sumnjam.