Lifestyle

Bogata bašta i pogled sa terase o kojem mnogi sanjaju: Zavirite u dom Ivane Mihić van Beograda, OVAKO izgleda njena oaza mira (FOTO)

Dom Ivane Mihić već neko vreme ne nalazi se u Beogradu

Bogata bašta i pogled sa terase o kojem mnogi sanjaju: Zavirite u dom Ivane Mihić van Beograda, OVAKO izgleda njena oaza mira (FOTO)

Više od decenije dom Ivane Mihić je prekrasna vikendica u Brestoviku. Prizemnu kuću sa prostranom terasom davnih dana podigli su glumičini otac i majka, scenarista Gordan Mihić i dramska umetnica Vera Čukić, koji su rado kada god su mogli bežali od gradske gužve u prirodu. Tamo na predivnom imanju zasadili su voće, uzorali su i baštu i posadili raznoliko povrće čije plodove danas Ivana i Vera ubiraju.

Pročitajte: KRAJ: Ivana Mihić više neće da se muči, donela je odluku koja je šokirala njene prijatelje i fanove (FOTO)

Instagram

 

Ivanin otac svoje poslednje dane proveo je upravo tamo, a u neposrednoj blizini na groblju manastira Rajinovac je i sahranjen. Od njegovog odlaska Ivana redovno obilazi pomenutu svetinju, te često fotografije sa igumanima i sveštenicima deli na "Instagramu". Takođe, glumičini pratioci mogu se na osnovu njenih slika uveriti u raskoš njenog doma, pa i samog imanja.

Pročitajte: I to se dogodilo: Ivana Mihić konačno PRED OLTAROM ozarena od sreće! Pogledajte prve fotografije sa ceremonije u manastiru Rajinovac

 

 

Dom Ivane Mihić smešten van srpske prestonice mesto je na kom se ona oseća nesputano, stoga nije čudo što je gradski asfalt zamenila zemljanim putem, a odlazak na pijacu, ubiranjem plodova u svojoj bašti u koju je nedavno ugradila čak i mehanizam za navodnjavanje.

 

 

- Naše neprskano povrće i voće podrška je trudu da se zdravije hranimo. Zemlja na našem placu po kvalitetu je pete kategorije što je za gajenje povrća loša startna pozicija. Ima gline pa je teško i okopavati i pleviti. I pored tih prepreka uspevamo da odgajimo nekoliko kultura. Pomoć komšija i prijatelja poljoprivrednika od velikog je značaja. Tako smo na primer uspeli da nabavimo stajsko ovčije đubrivo, da instaliramo zalivanje “ kap po kap”… Sećam se kad smo zasadili prvu “ baštu”, moji roditelji i ja, osamdesetih godina, svakodnevno smo je obilazili i sedeći na klupici zagrljeni posmatrali njen razvoj. Proletos sam tako i ja, po završenoj sadnji i formiranju leja, sela na tu istu “klupicu sa pogledom” a telom mi je prostrujala čudesna milina. Moja majka je odvrnula česmicu i pustila vodu kroz sistem za zalivanje. Nega upravo zasađenih “života’ tada je počela i traje još uvek a plodovi svakodnevno pristižu - napisala je Ivana ispod slike plodova iz bašte pa dodala:

- Stabla smo potom okrečili, zemlju smo izorali, voće ćemo danas da okopamo i potom nađubrimo, a kad lišće opadne ide zimsko prskanje… Jesenji radovi koji su neophodni kako bi se proleće spremno dočekalo!

Pročitajte: Zavirite u kuhinju Ivane Mihić: Poslastica majke Vere Čukić kojoj nikad ne može da odoli (FOTO)

 

 

Omiljeni kutak dramske umetnice je prostrana terasa koju osim divnog baštenskog nameštaja krasi pogled o kakvom mnogi sanjaju. Svaki komad u vikendici Ivana je po svom nahođenju birala, kako bi joj bilo zgodno i udobno stoga i ne čudi što se u Beograd retko, gotovo nikako ne vraća.

Pročitajte: Najslađa je mamina kuhinja: Ivana Mihić podelila recept za Verin kolač

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading