Lifestyle

Samsung Galaxy S24 Ultra postavlja nove standarde izdržljivosti i jasnoće prikaza uz Corning® Gorilla® Armor

Corning omogućava izdržljivost bez presedana i maksimalni vizuelni doživljaj na najnovijem vodećem Samsung pametnom telefonu uz najčvršće, najotpornije na ogrebotine i optički najnaprednije Gorilla® staklo do sada

Samsung Galaxy S24 Ultra postavlja nove standarde izdržljivosti i jasnoće prikaza uz Corning® Gorilla® Armor

Promo

Beograd, 17. januar 2024 – Kompanije Samsung Electronic i Corning Incorporated (NYSE: GLW) objavile su da su Galaxy S24 Ultra uređaji opremljeni novim Corning® Gorilla® Armor spoljašnjim materijalom kompanije Corning. Gorilla Armor nudi neprikosnovenu kombinaciju izdržljivosti i vizuelne jasnoće, uz bogatiji prikaz na sunčevoj svetlosti i veću zaštitu od oštećenja usled svakodnevnog korišćenja.

 

„Corning’s Gorilla® staklo i Galaxy S serija podstakli su inovacije i ostvarili značajan napredak ka ostvarivanju veće izdržljivosti“, izjavio je Kvongdžin Be, izvršni potpredsednik i direktor tima za istraživanje i razvoj u oblasti mehanike u sektoru za mobilne uređaje kompanije Samsung Electronics. „Ovo partnerstvo omogućava ljudima da koriste naše proizvode na pouzdan i siguran način.“

 

Corning® Gorilla® Armor je drugačija vrsta spoljašnjeg materijala za pametne telefone. U poređenju sa standardnom staklenom površinom, Corning Gorilla Armor smanjuje odsjaj za čak 75%, što poboljšava čitljivost ekrana i smanjuje njegov odsjaj u skoro svakom okruženjui.

Promo

 

Novi spoljašnji materijal kompanije Corning poboljšava izdržljivost Galaxy S24 Ultra uređaja. Laboratorijska testiranja Corninga pokazala su da se Gorilla Armor odlikuje izuzetnom izdržljivošću u poređenju sa konkurentskim aluminijum-silikonskim spoljašnjim staklimaii. Da bi izmerio izuzetnu otpornost na grebanje, Corning je osmislio nov laboratorijski test - „Scratch Bot” – koji podražava mikroogrebotine izazvane svakodnevnim korišćenjem. Gorilla Armor je na ovom strogom testu pokazao da nema vidljivih ogrebotina i da je više od četiri puta otporniji na ogrebotine od konkurentskih aluminijum-silikonskih spoljašnjih stakala.

 

Gorilla Armor u proseku sadrži 25% recikliranog materijala pre upotrebe, što je potvrdila kompanija UL Solutions u skladu sa UL2809-2 postupkom validacije zahteva za zaštitu životne sredine (ECVP) za reciklirani sadržajiii.

Promo

 

„Gorilla Armor objedinjuje istraživačku i inženjersku smelost kompanije Corning sa Samsung dizajnom okrenutim ka korisnicima i njihovom iskustvu“, izjavio je Dejvid Velaskez, potpredsednik i direktor segmenta Corning® Gorilla® stakla. „Ova poslednja inovacija istovremeno zadovoljava potrebu za izdržljivošću i našu sve veću potrebu za boljom optikom – što iskustvo korišćenja mobilnog telefona budućnosti omogućava u sadašnjosti.“

 

Uvođenje Galaxy S24 Ultra telefona sa Gorilla Armor staklom sledi nakon jubilarne godine za Samsung i Corning, koji su prošle godine proslavili 50 godina partnerstva u svom sektoru. Samsung i Corning su postali partneri 1973. godine, kada su počeli da rade na tome da televizori budu dostupniji korisnicima u Južnoj Koreji.

 

Isti ovaj duh saradnje se prenosi već pola veka. Corning® Gorilla® staklo se koristi na brojnim Samsung uređajima, od nekih od najranijih Galaxy pametnih telefona do najnovijih, među kojima su Galaxy S23 serija, Galaxy Z Fold5 i Galaxy Z Flip5, koji svi koriste staklo Corning® Gorilla® Glass Victus® 2. Uvođenjem Galaxy S24 Ultra uređaja sa Gorilla Armor staklom nastavlja se dugogodišnja saradnja posvećena stvaranju inovacija svetske klase koje su ključnog značaja za industriju mobilne potroša

ke elektronike.

 

 

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja te pruža potpuno povezano iskustvo kroz svoj SmartThings ekosistem i otvorenu saradnju sa partnerima. Za najnovije vesti posetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com

 

 

O kompaniji Corning Incorporated

Kompanija Corning (www.corning.com) predstavlja jednog od vodećih svetskih inovatora u nauci o materijalima, sa 170 godina dugom istorijom revolucionarnih pronalazaka. Corning primenjuje neprikosnovenu stručnost u nauci o staklu, nauci o keramici i optičkoj fizici, uz široke proizvodne i inženjerske kapacitete za razvoj proizvoda koji definišu svoju kategoriju, transformišu sektore i unapređuju život ljudi. Corning svoj uspeh zasniva na održivim ulaganjima u istraživanje, razvoj i inženjering, jedinstvenu kombinaciju inovacija materijala i procesa, kao i bliskim i odnosima od poverenja sa kupcima koji su globalni lideri u svojim sektorima. Kapaciteti kompanije Corning su raznovrsni i sinergetski, što joj omogućava da se razvija i ispunjava potrebe tržišta koje se stalno menjaju, kao i da pomaže svojim kupcima da iskoriste nove mogućnosti u dinamičnim sektorima. Corning je danas prisutan na tržištu optičkih komunikacija, mobilne potrošačke elektronike, ekrana, auto-industrije, solarne energije, poluprovodnika i prirodnih nauka.

 

i Tvrdnje o performansama Corning® Gorilla® Armora su zasnovane na internom laboratorijskom testiranju Corninga. Stvarne performanse mogu da se razlikuju.

ii Tvrdnje o performansama Corning® Gorilla® Armora su zasnovane na internom laboratorijskom testiranju Corninga. Stvarne performanse mogu da se razlikuju.

iii Reciklirani materijal pre upotrebe kako ga definiše UL Solutions je materijal koji nikad nije stigao do krajnjeg korisnika nakon što je izdvojen iz otpada nastalog tokom procesa proizvodnje.

Komentari (0)

Loading