Celebrity News

"Džoker" uhapšen u Americi, a ovo je razlog

"Džoker" uhapšen u Americi, a ovo je razlog

Kako prenose svi svetski mediji, glumac Hoakin Finiks, koji tumači ulogu planetarno popularnog "Džokera" i njegov stariji kolega Martin Šin, otac Čarlija Šina, uhapšeni su na protestu posvećenom klimatskim promenama na Kapitol hilu.

Da li to čujemo svadbena zvona: VERIO SE slavni par?

Naime, glumci su se pojavili na nedeljnom protestu koji organizuje njihova koleginica, Džejn Fonda, a koji je počeo u oktobru prošle godine.

Hoakim je pozvao ljude da ne koristi mesne i mlečne proizvode jer su "štetni za okolinu", a priznao da ne može da izbegne putovanja avionom, prenosi pink.rs.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Que Pelicula (@que_pelicula) дана 11. Јан 2020. у 9:06 PST

- Borim se oko toga šta sve mogu da uradim. Ima stvari koje ne mogu da izbegnem. Ovde sam sinoć doleteo avionom. Ali jedna stvar koju mogu da promenim je da mogu da menjam svoje navike u ishrani, pa želim da apelujem na sve vas da mi se u tome pridružite - rekao je Hoakin.

Posle govora pomenuti glumci i njihova koleginica Suzan Sarandon, manekenka Amber Valeta i mnogi drugi išli su u protestnu šetnju.

Američki mediji navode da je policija privela 147 ljudi zbog "nezakonitog demonstriranja".

Podsećamo, holivudska diva Džejn Fonda (81) uhapšena je u oktobru prošle godine kod američkog Kapitola dok je mirno protestovala protiv klimatskih promena.

Glumici i još jednom aktivisti stavljene su lisice i odvedeni su u policijsko vozilo, a na društvenim mrežama pojavio se snimak hapšenja.

Fonda se tada našla među 16 uhapšenih zbog nezakonitog protesta i optužena je za “ometanje i opstrukciju”. Glumica je nekoliko sati kasnije puštena na slobodu.

Džejn je još davne 1970. nakon protesta u Kanadi protiv rata, uhapšena po povratku u Ameriku kada je u njenom prtljagu pronađeno više pakovanja pilula. Iako je Fonda objasnila da su u pitanju vitamini, carinici su joj navodno rekli da postupaju “po direktnom naređenju Bele kuće”.