Tajna koju mnogi ne žele da znate: Ako ovo stavite u cveće, preporodiće se!
27/04/2024
18h
Ljuske od jaja mogu da se koriste za ovo
Autor: Andrea Netović | 07/11/2021
Ishrana Tamare Dragičević nije rigorozna kako se čini. Atraktivna glumica hrani se zdravo, ipak povremeno voli i da se počasti brzom hranom i slatkišima i priznaje da uprkos majčinim savetima, nema baš svakoga dana na trpezi kuvan obrok.
Glumica, koja se proslavila ulogom u filmu "Montevideo, Bog te video", voli jela za čiju pripremu ne treba mnogo vremena. Za nju i supruga Petra Benčinu tu su sladak kupus, grašak, pohovano meso, punjene tikvice, za sina Lazara pasira povrće, dok za ćerku Stašu, koja ide u vrtić i ima isplanirane, zdrave obroke, često priprema i nešto manje zdravo, omiljene špagete, jela sa krompirom, ali i slatkiše. Kolači su se i ovoga puta našli na Tamarinoj trpezi. Lagano se pripremaju a istovremeno su i posni. Reč je o boščicama sa džemom od šljiva.
Za ovaj recept potrebno vam je:
- 350 gr brašna
- 100 ml piva
- 180 ml ulja
- 1 kašika šećera
- malo soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- malo limunove korice
- pekmez od šljiva
- prah šećer za posipanje
Priprema se vrlo jednostavno:
U dublju posudu sipajte brašno, šećer, malo soli i prašak za pecivo i sve promešajte. Narendajte koricu limuna, a zatim dodajte pivo i ulje. Sve prebacite na radnu ploču i testo sjedinite. Zatim odvajajte grudvice, veličine šljive i od njih pravite tanke pljosnate krugove. U sredinu krugova dodajte džem i krug zatvorite prstima nagore. Prethodno dno pleha prekrijte papirom za pečenje i dobijene kuglice poređajte ravnomerno. Za sam kraj pleh stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni na 15 do 18 minuta, a kada boščice budu gotove pospite ih prah šećerom.
Ishrana Tamare Dragičević nakon drugog porođaja nije mnogo korigovana, a to je zato što atraktivna glumica ne preskače treninge. Već nekoliko godina ona ide na boks, što joj pomaže da izbaci negativnu energiju i telo održi gipkim i vitkim.
Tajna koju mnogi ne žele da znate: Ako ovo stavite u cveće, preporodiće se!
27/04/2024
18h
Ljuske od jaja mogu da se koriste za ovo
Održana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
27/04/2024
1 dana
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
Iskusite čari odmora u luksuznom resortu - Doživite lepotu Istre
26/04/2024
1 dana
Odmor u luksuznom resortu od sada tokom cele godine
Ko je izgubio opkladu? Evo koliko je to koštalo…
26/04/2024
1 dana
Više od decenije Džordž Kluni je ambasador brenda Nespresso, pionira kafe u kapsulama
Edita osula paljbu po Karleuši: Džukački je što si mi spavala sa dečkom! Karli joj odmah odgovorila
28/04/2024
59 min
Karleuša odgovorila Editi
Zemljače, nije ni čudo što si se razveo od Meline: Sarajlije žestoko oplele po Džinoviću
27/04/2024
13h
Sarajlije o Harisu Džinoviću imale šta da kažu
Vaskrs u domu Seke Aleksić ne može da prođe bez ove torte: Slatka je a pravi se od povrća (FOTO)
27/04/2024
19h
Recept Seke Aleksić za vaskršnji slatki sto odličan je za domaćice početnice
Komentari (0)