Promo

Raskošna ceremonija u Narodnom pozorištu: Glamurozno slavlje za pet jedinstvenih žena

Raskošna ceremonija u Narodnom pozorištu: Glamurozno slavlje za pet jedinstvenih žena

Ovogodišnja jubilarna nagrada Fondacije Braća Karić, dvadeseta po redu, tradicionalno održana u Narodnom pozorištu u Beogradu, bila je jedinstvena po mnogo čemu. Prvi put od kada je ustanovljena nagrada, lauerati su isključivo žene.

Tako su se na jednom mestu u isto vreme, zahvaljujući počasnoj predsednici fondacije Milanki Karić našle žene različitih zanimanja, iz različitih kulturoloških i geografskih sredina kojima je zajednička misao vodilja samo jedna – da surovi svet oko nas bude lepše i bolje mesto za život. Prva u nizu dama kojima je domaćica svečanosti uručila nagradu bila je srpska reprezentativka u streljaštvu, Jasna Šekarić, za vrhunska ostvarenja u sportu.

– Većinu nagrada ostvarila sam kada je moja zemlja prolazila kroz težak period. Ni za šta to ne bih menjala, jer sam mom narodu vraćala osmeh na lice – rekla je Jasna, dok je novinarka Ruža Ćirković dobila priznanje za novinarstvo, publicistiku i izdavaštvo.

Posebnu emociju izazvala je čelična dama Pakistana, Muniba Mazari, društvena aktivistkinja i motivacioni govornik u čije ruke je otišla nagrada za humanost, a statua za izuzetna dostignuća u umetnosti pripala je operskoj divi Jadranki Jovanović.

Hor Obilić pesmu “Ovo je Srbija” otpevao je u čast Valentine Ivanovne Matvijenko, stalnog člana Saveta bezbednosti Ruske Federacije, koja inače važi za treću ličnost po značaju u Rusiji, odmah posle predsednika Vladimira Putina i premijera Dmitrija Medvedeva. Ona je svoju nagradu za demokratiju, mir saradnju i prijateljstvo među narodima, posvetila narodu Srbije.

Ceremoniji su prisustvovale brojne poznate ličnosti među kojima Dule Savić sa suprugom Marinom, Mirka Vasiljević sa partnerom Vujadinom Savićem, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i mnogi drugi.