Celebrity News

Konačna odluka Novaka Đokovića o kraju koji nije želeo! I kad se rastanemo, neću prestati da ih volim (FOTO)

Autor: | 05/01/2023

Odluka Novaka Đokovića je konačna

Konačna odluka Novaka Đokovića o kraju koji nije želeo! I kad se rastanemo, neću prestati da ih volim (FOTO)

Novak i Jelena Đoković jedan su od onih parova koji privlače pažnju gde god da se pojave, a o njihovoj bračnoj zajednici priča se i piše čak i kada nema nikakvog povoda za to. Nešto više od 8 godina oni su u skladnom braku, a ljubav je počela još u srednjoškolskim danima. Zbog obaveza jedno vreme oni su održavali vezu na daljinu, tačnije kada je Jelena otišla u Milano na studije, međutim odluka Novaka Đokovića po njenom povratku bila je da ozvaniče vezu te ju je zaprosio 2013. godine.

- Iznajmio sam dva balona, u jednom smo bili Jelena i ja, a drugi je trebalo da pusti poruku na kojoj piše: „Hoćeš li da se udaš za mene?“ Problem je nastao kada se balon zapalio! Jelena je počela da paniči: „O Bože! Imamo rupu u balonu!“ U tom trenutku se pojavio drugi balon sa porukom. Kada se Jelena okrenula da vidi šta piše, ja sam kleknuo i izvadio prsten. Tako smo se verili! - otkrio je Nole jednom prilikom, a venčanje je usledilo 12. jula 2014. na Svetom Stefanu u Crnoj Gori. Četiri meseca kasnije u Monte Karlu na svet je došao njihov prvenac Stefan.

Pročitajte: Loše vesti stižu o Noletu, porodica uplakana - Kad bi vreme moglo da se vrati samo na trenutak…

Luka Šarac

 

- Kada sam dobio sina, svet mi se okrenuo naopačke. Do tada mi je tenis bio sve i sve se vrtelo oko mene. Moji najbliži su se žrtvovali da bih ja davao svoj maksimum na terenu. Zbog prirode posla postao sam sebičan. Odjednom se sve promenilo. U početku sam morao sebe da podsećam da više nisam sam, da imam sina. U tome su mi pomagali supruga, majka, otac, braća… Sada kada dođem kući sa treninga, ostavljam reket i ne razmišljam o tenisu. Trudim da budem najbolji muž, otac i teniser. Zahtevno je, ali nije nemoguće - ispričao je najbolji reket sveta u emisiji „Da možda ne“ dodajući sa ponosom da je njihova ćerkica dobila ime po planini Tara, koja je divlja i skriva svoje tajne sve dok ne dođete do nje i pokažete joj veliko divljenje.

Pročitajte: BOLEST Srđana Đokovića uzela maha! Dijanina molitva za supruga, Novak i sinovi u suzama (FOTO)

Profimedia

 

Iako je tada privatno doživljavao najlepše životne trenutke, čekao ga je težak period u karijeri. Zadesile su ga povrede koje je trebalo što pre da sanira, međutim on se oglušio o savete doktora.

- Igrao sam pod bolovima, a kada sam se vratio iz Australije, bilo je jasno da moram da se operišem. Nisam baš ljubitelj noža i bolnica… Prvih mesec dana posle intervencije bio sam veoma emotivan. Rekao sam da više neću da se bavim tenisom! Sumnjao sam u sebe, nisam verovao da mogu da se vratim na teren, izgubio sam optimizam. Otac, majka, braća i žena su sve vreme verovali u mene, ali smatrali su da mi treba duža pauza. Nisam ih poslušao! Opet sam se prebrzo vratio na teren iako su me doktori i tadašnji trener Andre Agasi savetovali da to ne radim - ispričao je on, a ova odluka Novaka Đokovića mogla ga je skupo koštati na terenu, međutim on kaže da mu je najveća motivacija da se vrati na svetski vrh bila slika koju je imao u glavi – da ga Stefan i Tara gledaju dok na grend slemu ponosno diže trofej.

- Najemotivniji trenutak u karijeri i životu desio se na Vimbldonu 2018. Stefan je imao manje od pet godina, a deci ispod pet godina ne dozvoljavaju da uživo gledaju meč, pa su ga doveli tek na kraju… Gledao me je sa trofejom! Aplaudirao je, a zatim video sebe na ekranu, pa rekao: „Eno Stefana!“ Nikad se nisam osećao ispunjenije.

Pročitajte: Jeleni je MRAK na očima - Novak uslikan sa turskom lepoticom na večeri, pogledajte koliko su bliski (FOTO)

profimedia

 

Iako svoje verne fanove širom sveta on uglavnom obraduje pobedama, Nole je svestan da se njegov narod i navijači  i te kako nerviraju dok gledaju njegove mečeve.

- Kada sretnem ljude na ulici, kažu mi: „Duguješ mi paklu cigareta, sve sam ispušio zbog tebe“ ili „Živce si mi iskidao.“ Čujem razne komentare i dok sam na terenu. Ali to je sve iz emocije, podrške i želje da pobedim. Nikada nisam voleo da gubim. Ne podnosim poraz! Zbog toga ponekad nastrada reket ili opsujem. To je moj način pražnjenja. Ne stidim se toga, ali se i ne ponosim. Zato su molitve izuzetno bitan deo moje rutine i borbe sa samim sobom - potpuno iskreno kaže Novak koji pored vere u Boga, najveću podršku i pozitivnu energiju, ali i najbolje savete dobija od svoje porodice na čelu sa suprugom Jelenom.

- Ona mi je najveća podrška! Sposobna je, ambiciozna i jaka. Ali, sa njom se najviše i svađam. Ne naređujem joj, jer da to volim da radim, bio bih u vojsci. Samo se raspravljamo, ali najslađe je kada se mirimo.

Pročitajte: DIVNO! Vreme je da vam saopštimo ove LEPE VESTI - Novak i Jelena se javili iz dnevne sobe i obradovali CELU NACIJU

Guliver Getty Images

 

Da ima puno poverenje u Jelenu, govori i činjenica da joj je prepustio da vodi Fondaciju „Novak Đoković“, koju je osnovao pre 16 godina.

- Jelena je na čelu moje fondacije i radi izuzetan posao. Uspešno smo organizovali humanitarne večere u Njujorku i Londonu, na kojima smo prikupili više od tri i po miliona dolara pomoći za siromašnu decu.

Nole je tokom 2019, 2020. i 2021. nizao pobede i bio prvi na ATP listi, a zatim je usledio period koji je obeležila pandemija koronavirusa, koja se odrazila i na tenis. On se početkom 2022. godine našao u svim svetskim medijima zbog hapšenja u Australiji. Iako se nije vakcinisao, dobio je mogućnost da igra na Australijan openu na osnovu medicinskog izuzeća, jer je preležao kovid. Međutim, kad je sleteo u Melburn, uhapšen je i odveden u hotel za migrante. Posle 13 dana deportovan je u Srbiju.

Pročitajte: Fotke sa odmora uzburkale naciju - Jelena zajahala Novaka pred svima, na ovo nismo navikli (FOTO)

Getty Images

 

- Ministar za imigraciju iskoristio je svoje diskreciono pravo da mi poništi vizu na osnovu percepcije da bih mogao da stvorim neki antivakserski osećaj u zemlji ili gradu, sa čime se ne slažem. Nisam protiv vakcinacije, već podržavam slobodu izbora - ispričao je Đoković koji kaže da je postigao sve što je želeo u karijeri i poručuje da nikada neće prestati da se bavi „belim sportom“.

- I kada završim profesionalnu karijeru, nastaviću da ga igram rekreativno. Prosto, volim tenis - glasila je odluka Novaka Đokovića koja je mnoge obradovala.

Komentari (0)

Loading