Celebrity News

Naša glumica koju svi obožavate provela je dva meseca sa Bredom Pitom: Ovo što ima da kaže o njemu ni u ludilu nismo očekivali (FOTO)

Karijera Breda Pita počela je na našim prostorima

Naša glumica koju svi obožavate provela je dva meseca sa Bredom Pitom: Ovo što ima da kaže o njemu ni u ludilu nismo očekivali (FOTO)

Profimedia

Karijera Breda Pita, jednog od najcenjenijih holivudskih glumaca počela je pre više od trideset godina,a njegov impresivan opus obuhvata brojne uspešne filmove u kojima je briljantno igrao glavne uloge.

Međutim, ono što mnogi ne znaju jeste da je svoju prvu glavnu ulogu on ostvario u bivšoj Jugoslaviji, tačnije, na crnogorskom primorju. Tada je rame uz rame igrao sa našim filmskim divama Milenom Dravić i Goricom Popović.

 

Printscreen

 

 

Bred Pit rođen je u Oklahomi, a 1987. godine preselio se u Kaliforniju, na Beverli Hils, tokom šest godina studirao je glumu i stekao znanje koje je kasnije obezbedilo da karijera Breda Pita bude zaista velika i sjajna. Već 1988. godine dobio je priliku da igra svoj prvi glavni lik u filmu "Tamna strana sunca". 

Pročitajte: Anđelina besna! Njeno svedočenje dovelo do neočekivanog ishoda! Sud doneo presudu u korist Breda Pita

Film je sniman tokom leta 1988. godine u Kotoru i okolini, međutim, zbog tragičnih događaja raspada Jugoslavije, "Tamna strana sunca" je završila u produkciji tek 1997. godine. Reditelj filma je bio Božidar Bota Nikolić, a scenario su napisali Endrju Horton i Željko Mijanović, po priči Nikole Jovanovića. Uz Bred Pita u filmu su igrali i Šeril Polak i Gaj Bojd, a ostatak glumačke ekipe čine poznati jugoslovenski glumci. 

 

Printscreen

 

 

Bred Pit tumačio je ulogu Rika Klejtona, mladića koji se suočava sa teškom kožnom bolešću i tokom boravka na Jadranu uči značajne životne lekcije. Njegovu majku u ovom ostvarenju tumačila je Milena Dravić, a u filmu su značajne uloge odigrale i Gorica Popović i Sonja Savić.

 

Petar Đorđević

 

 

Zanimljivo je da je reditelj Božidar Nikolić izabrao Breda Pita za glavnu ulogu među 400 kandidata. Iako je glumac bio izuzetno srećan zbog izbora, tada je primio samo 1523 dolara za sedam nedelja snimanja filma.

Par godina kasnije karijera Breda Pita kreće uzlaznom putanjom. Godine 1994., Brad glumi u filmu "Interview with the Vampire", a potom je snimio i filmove "Legends of the Fall" i "Seven". Potom, 1997. godine snima "Devil‘s Own" i "Seven Years in Tibet", filmove uz koje Brad postaje jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca.

Pročitajte: Flert ili nešto više - Atraktivna pevačica je nova devojka Breda Pita? (FOTO)

Kako piše "Kurir", Gorica Popović, jedna od jugoslovenskih glumica koja je igrala u "Tamnoj strani sunca", prisetila se tog vremena sa Bred Pitom. Očarana njegovim profesionalizmom i talentom, istakla je da je on tada bio mlad i mršav, ali i ozbiljan profesionalac.

- Bio je mlad, mršav i kao neko pilence, ali i tada je bio veliki profesionalac. Odgirao je sjajno tu ulogu dečaka koji ne sme da se izlaže sunčevim zracima. Došao je da se leči kod nekog našeg travara, a tu je pronašao i ljubav - istakla je naša glumačka diva.

 

Jakov Simović/Gloria

 

 

Zanimljivo je da Gorica nije zadržala ni jednu fotografiju s Bredom Pitom, već čuva originalni film na VHS kaseti, kao dragocenu uspomenu na jedno posebno vreme.

I tako je "Tamna strana sunca" postala deo istorije holivudske ikone, koja je pronašla put od crnogorskog primorja do svetskog vrha.

 

Komentari (0)

Loading