Celebrity News

Glumica sahranjena uz pesmu „Ne diraj moju ljubav“: U poslednjem trenutku prelomila da ne spava u Beogradu

Glumica Dolores Lambaša poginula je u saobraćajnoj nesreći

Glumica sahranjena uz pesmu „Ne diraj moju ljubav“: U poslednjem trenutku prelomila da ne spava u Beogradu

Prošlo je deset godina otkako je javnost šokirala vest o saobraćajnoj nesreći u kojoj je teško povređena glumica Dolores Lambaša. Nekoliko sati kasnije iz bolnice u Slavonskom Brodu potvrđeno je da je preminula.  

- Teško je svake godine se prisećati ovog dana - rekla je njena majka Alma Petrović.

- Jednako me boli kao i prvog dana, rana je ista. Nemam vam šta drugo reći - istakla je za hrvatsko izdanje magazina „Story“.

Jedna od najlepših hrvatskih glumica nastradala je 23. oktobra 2013. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći kod mesta Sredanac, trideset kilometara od Slavonskog Broda, u smeru prema Zagrebu. 

Pročitajte: Nikada se nije oporavila od tragedije - Ovo je JEDINA fotografija preminule ćerke Eve Ras, jedan detalj ledi krv u žilama (FOTO)

Ona je sa kolegom Stojanom Matavuljem u Beogradu gledala predstavu, a planirali su da prespavaju u hotelu. U poslednjem trenutku odlučili su se za noćnu vožnju, koja je glumicu koštala života. Iako je bila vezana, Dolores je ispala kroz vrata i od teških povreda preminula nekoliko sati kasnije, dok je Stojan prošao samo s lakšim povredama.

Zbog nesreće u kojoj je Dolores tragično preminula Stojan je osuđen na dve godine uslovne kazne.

Glumičin otac Đino Lambaša rekao je da za nesreću ne krivi nikoga, dok je glumičina majka posle presude podnela tužbu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Story (@story.hr)

- Svoja prava ću i dalje tražiti pa, ako treba, ići ću do Brisela. U opštinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku su mi rekli da imam pravo da ispitam optuženika, ali to mi ovde nisu dozvolili - požalila se Alma Petrović.

 

Dolores je nastradala kada je imala 32 godine. Sahranjena je uz zvuke pesme „Ne diraj moju ljubav“. Njen ljubavni život privlačio je mnogo pažnje. Bila je u vezi sa 28 godina starijim glumcem Ivom Gregurovićem, a potom i sa glumcem Franom Lasićem koji je od nje stariji čak tri decenije. Zabavljala se i sa Josipom Radeljakom, koji je 23 godine bio u braku sa srpskom glumicom Bebom Lončar

- Prišla mi je jedne letnje večeri u Umagu, sela kraj mene i jednostavno izgovorila: „Ja sam od večeras s vama u vezi!“ To mi se jako svidelo. Sve je bilo spontano. Posle gotovo pet godina zajedničkog života i njenog sklada sa mnom i sa mojom ćerkicom, problemi su nastali kada je njena karijera počela da trpi - rekao je tada Radeljak.

Komentari (0)

Loading