Lifestyle

Bratu je poklonio rodnu u kuću, a odmah do nje sazidao još lepšu: Zavirite u seosko gazdinstvo Ljubivoja Ršumovića (FOTO)

Dom Ljubivoja Ršumovića kuća je u selu Ljubiš

Bratu je poklonio rodnu u kuću, a odmah do nje sazidao još lepšu: Zavirite u seosko gazdinstvo Ljubivoja Ršumovića (FOTO)

Mada već četiri decenije sa porodicom živi u Beogradu Ljubivoje Ršumović nikada ga nije smatrao svojim domom. Selo Ljubiš gde je rođen i gde kaže da će vekovati njegova je oaza mira i mesto kojem se uvek iznova vraća koliko god daleko da ode.Dom Ljubivoja Ršumovića stoga je divna poluplaninska kuća na dva sprata, koju je pesnik sam projektovao i sazidao na imanju koje je nasledio od svojih roditelja.

Pročitajte: Branko, Mihailo i Vuk: Ovo su sinovi Ljubivoja Ršumovića, iznenadićete se čime se bave

Instagram

 

Bratu je, navodno, prilikom ostavinske rasprave prepustio deo na kojem se nalazi roditeljska kuća, dok je on svoj kutak naknadno napravio, a po svemu sudeći toliko je to lepo izveo da mu mnogi penzioneri mogu pozavideti kako na ambijentu, tako i na divnoj prirodi i miru.  

Pročitajte: Priroda leči bez reči: Ljubivoje Ršumović otkrio porodični recept za povišen šećer i holesterol

Instagram

 

Iz Ljubiša Ljubivoje tvrdi da nikada nije otišao zapravo. Uvek mu se sa setom vraćao, voleo je i sa porodicom tamo da dođe,sa sinovima Brankom, Mihajlom i Vukom, dok mu sada najčešče društvo prave unuci sa kojima na čistom vazduhu igra šah.

‒ Ja zapravo nikada nisam otišao iz Ljubiša. Tamo je moja rodna kuća, a iznad nje, u kršu, na jednom kamenu urezano je slovo „lj“. To je mitološki znak moje pripadnosti. U Ljubišu sam rođen, u Ljubišu ću i vekovati. Tamo odlazimo da se odmorimo, ali i da ponešto radimo - rekao je jednom prilikom čuveni Ršum, koji uživa u svim fizičkim radovma vezanim za imanje.

Pročitajte: Ovako izgleda naš raj: Hristina Popović NAPUSTILA GRAD i otišla na planinu, evo gde seli porodicu (FOTO)

Instagram

 

Najčešće farba drvenariju, sadi cveće i okopava, vodi brigu o stablima u dvorištu i kosi travu što ga možda čak i najviše relaksira.

- Nije tačno da je košenje najteži posao, jer ko u detinjstvu nauči da kosi, uživaće uvek u kosidbi ‒ poručuje pesnik, koji se bavi i lekovitim biljem i ume da od biljaka iz bašte priprema lekove, što je naslednio od predaka.

Pročitajte: Nakon RAZVODA Slavica Ćukteraš se uselila u OVU LUKSUZNU NEKRETNINU! Jedan detalj iz spavaće sobe će vas oduševiti (FOTO)

Instagram

 

- Moj deda je bio travar, majka je to preuzela od njega, a i ja se malo time bavim. Od gaveza koji raste na mom placu pravim meleme za rane. Znam i da je čaj od korena drveta divlje kruške odličan protiv visokog šećera i holesterola. Pripremao ga je moj otac Mihailo, njegov otac, a danas i ja - ispričao je ranije Ljubivoje, koj je  neke od svojih najlepših priča i pesama napisao upravo na pragu rodne kuće ili pak uz kamin u njenom dnevnom boravku.

Pročitajte: Nežno i moderno: Pogledajte kako je Marija Kilibarda opremila stan u kom živi sa Banetom Vučelićem (FOTO)

Komentari (0)

Loading